Aanpak

Vergroot je digitale mindset

 

Inspireren. Realiseren. Activeren. Drie fases in de transformatie naar een digitale toekomst. Waar kunnen wij binnen jouw organisatie de grootste impact maken? Na jarenlange ervaring bij verschillende klanten weten we dat een aanpak vaak maatwerk is, gericht op tastbare doelen. Niet te lang blijven hangen boven het papier, maar juist samen gaan doen. Opschalen en bijsturen met nieuwe inzichten en ervaringen. Lees hier hoe wij je in elke fase kunnen helpen bij jouw digitale transformatie.

Inspiratie

Welke kansen liggen er voor jou?

Wij kijken naar buiten, vooruit en soms terug. Van technologische ontwikkelingen tot maatschappelijke uitdagingen. Wat is relevant voor jouw organisatie? Laat je door ons inspireren op de nieuwste trends en inzichten op het gebied van data, digitaliseren, innovatie en duurzaamheid. Zo helpen onze experts je om een inhaalslag te maken én te versnellen.

Our experts
 • Inspiratiereis
 • Voor een kijkje in de keuken van de experts hoef je niet naar Silicon Valley of China. Inspiratie binnen en buiten jouw branche is vaak veel dichter bij huis te vinden. Wij nemen je mee om te ontdekken hoe koplopers innoveren. Hoe gaan zij om met de trends, kansen, vraagstukken en uitdagingen die ook relevant zijn voor jouw organisatie? Zo blijf je op de hoogte van mogelijke veranderingen die de toekomst brengt, krijg je inzicht in wat deze veranderingen kunnen gaan betekenen voor jouw organisatie en kan jij je collega’s inspireren om zich te richten op de toekomst.

  Lees meer
 • Talks
 • Wij geloven dat groei ontstaat vanuit inspiratie. Nieuwe inzichten zorgen namelijk voor drive, een breder blikveld en energie. Na een talk loop je daarmee de deur uit. Met een aanzienlijk trackrecord binnen verschillende sectoren brengen we unieke kennis, ontwikkelingen nieuwe inzichten en weten we de vertaalslag te maken naar wat relevant is voor jouw organisatie.

  Lees meer
 • Kennis- en omgevingsessies
 • We organiseren interactieve online sessies van 45 minuten waarbij kennis van interne experts, eventueel aangevuld met een marktonderzoek, aan collega’s wordt overgedragen. ‘Wat gebeurt er om ons heen? Welke keuze maken wij hierin? Wat doen concurrenten?’ Zo zorgen we ervoor dat iedereen op hetzelfde kennisniveau komt om gezamenlijk de juiste keuzes te kunnen maken.

Realisatie

Van woorden naar daden.

De ambitie is duidelijk en je weet als organisatie waar je naartoe wil. Maar soms is die stip op de horizon nog niet scherp en lijkt het aantal wegen ernaartoe eindeloos. Wanneer boek je succes? Hoe kan je dit doorvertalen binnen alle verschillende onderdelen van een organisatie? Wij helpen je het doel en de route helder te krijgen en zo de transformatie richting te geven en te versnellen.

 

Onze Shapers zijn betrokken geweest bij talloze transformaties binnen organisaties. Onze aanpak is pragmatisch en oplossingsgericht, daarmee is de stip op de horizon altijd behapbaar. Vaak helpen wij organisaties bij het hele verandertraject maar we bieden ook begeleiding op specifieke onderdelen. Bijvoorbeeld bij het leren van nieuwe werkwijzen of de adoptie van (nieuwe) systemen en technologie.

Our experts
 • Programma & projectmanagement
 • Werken met programma’s is een goede manier om samen complexe, tijdelijke en doelgerichte transformatieopgaven aan te pakken. Met richting en sturing zorgen we voor focus, samenhang en positieve energie om de gewenste impact te maken. Bijsturen en versnellen past immers goed in een tijd waarin verandering de enige constante lijn is.

   

  We kunnen zowel het volledige programma als onderdelen (projecten) daaruit begeleiden. We leren en passen aan. Stap voor stap werken we in co-creatie toe naar concrete en tastbare doelen. Die stip, weet je nog?

 • Change management
 • Digitale transformatie wordt gedreven door technologie, het succes ervan wordt bepaald door mensen. Dit aspect wordt vaak onderschat, maar kan het succes maken of breken. Wij begrijpen mensen én we begrijpen technologie. Onze kracht is die twee met elkaar te verbinden.

   

  We brengen de impact van de verandering op jouw organisatie en medewerkers in kaart en stellen een actieplan op. Denk aan het effectief inzetten van leiderschap, het betrekken van de (juiste) afdelingen, het afstemmen van de KPI’s en het stroomlijnen van de communicatie.

  Lees meer
 • Leiderschapsontwikkeling
 • Wij begeleiden de kartrekkers. Zij spelen een cruciale rol tijdens transformaties. Niet alleen door het goede voorbeeld te geven, maar door actief draagvlak te creëren, urgentie aan te duiden en helder en consistent te communiceren. Aan de ene kant bieden wij concrete handvatten om de rol als leider zo efficiënt mogelijk in te zetten. Anderzijds blijven we uitdagen en inspireren op visie, ontwikkelingen en impact voor de organisatie.

   

  Lees meer

Activatie

Creatieve spelvormen

Innoveren is niet bij iedereen ‘top of mind’. Maar zonder bewustzijn van de kansen en mogelijkheden zal nieuwe technologie op de plank blijven liggen. Zonde. Dus is het hoog tijd om aan de digitale mindset van jouw medewerkers te werken. Hoe? Make it fun.

 

Nieuwe vaardigheden leren vraagt om aanpassingsvermogen en dat wordt vaak als spannend ervaren. Door nieuwe digitale thema’s in spelvorm te gieten en in groepsverband te ontdekken, worden teamleden niet aangesproken op wat ze (nog niet) kunnen maar spelenderwijs geprikkeld om hun comfortzone te verlaten. Onze workshops en games zijn leerzaam, interactief en bevatten de goede dosis fun en zijn daarmee ook zeer geschikt als teambuilding activiteit.

Our experts
 • Event: De succesgalerij
 • Vaak zijn er binnen de organisatie meer geslaagde projecten dan men beseft. Daarom faciliteren wij een lunch markt, waarbij verschillende interne best practices in slechts 7 minuten aan collega’s worden gepresenteerd. Zo vier je samen behaalde successen te vieren en inspireer je anderen tot vergelijkbaar gedrag!

 • Workshop: Design Thinking
 • Leer denken in oplossingen en innovatie. Design Thinking is een praktische en creatieve methode en kan gebruikt worden voor grote vraagstukken als duurzaamheid tot kleinere uitdagingen als aanpassingen aan producten of diensten of het ontwikkelen van nieuwe proposities.

  Lees meer
 • Workshop: Aan de slag met data
 • Data is leuk. Zeker als je begrijpt wat je ermee kunt. In deze data-workshop leren we je een data-onderzoek op te stellen. Hoe kan data een bijdrage leveren aan de strategische vraagstukken van jouw organisatie?

  Lees meer
 • Gamification: Space Innovation Battle
 • Make it fun. We dagen deelnemers uit om spelenderwijs kennis te maken met de mogelijkheden en kansen van technologie. Hierin gebruiken we speltechnieken en –ontwerp om te zorgen dat mensen gestimuleerd worden weer een stapje verder te gaan.

   

  Opzoek naar een origineel idee voor een teamdag? In onze Space Innovation Battle nemen onze astronauten jouw team mee op ruimtereis. In een uur tijd leer je samen met je collega’s op een speelse manier over verschillende toepassingen van innovatie. Zo komen we in aanraking met oplossingen voor actuele uitdagingen van vandaag en van de toekomst.

  Lees meer
 • Gamification: Digital Escape Room
 • Wil je mensen enthousiasmeren over digitale technologie? Of laten oefenen met een nieuwe manier van werken? De Digital Escape Room wordt volledig afgestemd op het vraagstuk van jouw team en is uitermate geschikt voor een teamdag.

  Lees meer

“Digital Shapers is in staat om in korte tijd een programma neer te zetten die educatief, interactief en creatief is. Op de dag zelf nemen zij alles uit handen en kan je er vanuit gaan dat het evenement inhoudelijk klopt en dat er een “fun” element in zit. Bedankt!’

 

Kristel Breukers – Talent Development Manager bij Pon

 

“Reeds bewust van de kracht van een inspiratiereis, hebben we dit keer ervoor gekozen het onder leiding van Digital Shapers te doen. Ik ben erg te spreken over de professionaliteit en de verzorging tot in de puntjes. Hele interessante sprekers gezien en gehoord, goed gefaciliteerd, mooie locaties en door het afwisselende programma ontzettend geïnspireerd geraakt. Voor ons was het doel van de reis: verbinden. We hebben een aantal initiatieven bij thuiskomst opgepakt en nu weten we elkaar intern te vinden en te ondersteunen. Met elkaar in gemêleerd gezelschap op inspiratiereis gaan is echt een aanrader!”

 

Kim Bosman – Directeur Innovatie, Digitalisering en Technologie bij Woonstad Rotterdam

 

“Digital Shapers heeft ons geholpen om digitaal talent beter te begrijpen, om als werkgever nog aantrekkelijker te worden. Met behulp van duidelijke aansturing verliep het project soepel. Met creativiteit, een kritische blik en boordevol energie hebben de Shapers gezorgd voor waardevolle inzichten. We zijn zeer tevreden met het resultaat van de samenwerking.”

 

Nadine Beister – HR Directeur bij HEMA

 

Ze voelen aan wat een groep nodig heeft, durven uitdagend te zijn en mensen een spiegel voor te houden. De opbouw van het programma stond als een huis. Gebundelde lef, kennis en energie die aan het denken zet en tegelijkertijd uitnodigt om aan de slag te gaan.

Bernd Knuvers – Head of Shared Sales bij T-Mobile

“Digital Shapers heeft ons op een uitstekende manier geholpen om de digitale strategie van de regio Drechtsteden naar een hoger niveau te tillen. Vol frisse energie is een heldere structuur neergezet en zijn nieuwe kansen geïdentificeerd die bijdragen aan onze ambitie om de Digitale Mainport Drechtsteden verder te versterken en positioneren. Het project is professioneel begeleid, verwachtingen waren helder en alle stakeholders waren betrokken.”

Maarten Burggraaf – Raadslid Economie, Financiën en Evenementen bij EDB

“Digital Shapers bestaat uit een team van sympathieke en efficiënte mensen. Gedurende het project hebben ze altijd adequaat advies geleverd. De Shapers waren snel up and running wat heel waardevol was voor ons.”

Maarten Mackaaij – Head of Sales Support ERIKS

“Digital Shapers bestaat uit een team van sympathieke en efficiënte mensen. Gedurende het project hebben ze altijd adequaat advies geleverd. De Shapers waren snel up and running wat heel waardevol was voor ons.”

Esther van der Velden – Global Marketing Director bij Keune Haircosmetics

Verfrissende aanpak, met continue slag naar praktijk. Mensen voelen zich onderdeel van het proces, krijgen zin in wat komen gaat.

Jan-Paul van den Bosch – General Director bij Mourik Holding

“De betrokken Shapers waren erg fijn om mee samen te werken, ze dachten out-of-the box, hadden een positieve blik, waren gemakkelijk te bereiken en waren harde werkers. Ze hebben een enorme drive om goede resultaten te leveren en vertellen op een leuke en informatieve manier. Kortom, ik ben heel erg enthousiast over Digital Shapers en ik raad ze zeker aan!”

Anouk van Dijken– Digital Change Manager bij Royal Schiphol Group

Ze kijken per situatie: wat specifiek nodig is. Zetten de mens echt centraal en zijn creatief in hoe ze nieuwe oplossingen laten ervaren.

Simone van Neerven – Innovation Director bij Vueling

“Ik heb de samenwerking met Digital Shapers ervaren als een goede combinatie van digital én change management expertise. Strategische begeleiding aan de ene kant en hands-on ondersteuning aan de andere kant. Wij hebben hierdoor belangrijke stappen kunnen zetten in onze Digitale Transformatie.”

Maarten Mackaaij – Head of Sales Support bij ERIKS

“Digital Shapers heeft ons uitstekend geholpen bij het opstarten en de begeleiding van onze digitale transformatie. De gewenste digitale doelstellingen, de bedrijfscultuur en de organisatiestructuur werden goed eigengemaakt waarna obstakels voor verandering effectief werden aangepakt. Dit zorgde voor een soepele implementatie van de betreffende online domeinen. Een aanrader voor elke digitaal verandertraject.”

Björn Kreijen – Group Director Digital & eCommerce bij Boels