Digital mindset & capability

Bijblijven in digitale ontwikkelingen is een uitdaging. Zonder begrip en bewustzijn van kansen en mogelijkheden benutten medewerkers de potentie van nieuwe technologie onvoldoende. Bovendien vraagt het vaak nieuwe manieren van werken, andere vaardigheden en aanpassingsvermogen. Daarom is het essentieel om te werken aan je digital capabilities én aan een cultuur waarbinnen het zien van kansen en leren worden aangemoedigd. Met ruimte om snel te ontwikkelen én te falen.

Onze visie

We hebben het al vaak gehoord van onze klanten: ‘digitaal zou meer in ons DNA moeten zitten‘. Kunst is om de opgave zo goed mogelijk te duiden. Wat betekent digitaal in het DNA voor een commerciële medewerker? Of wat is nodig om optimaal je werk te doen als technisch installateur over een paar jaar? Wat verwachten we van leidinggevenden en wat van startende medewerkers? Een digitale mindset kent vele dimensies. Hoe scherper gedefinieerd, hoe groter de kans dat de organisatie deze goed (en met plezier) kan ontwikkelen.

Hoe wij jou helpen

Onze Shapers helpen met het creëren van een adaptieve digital mindset en zorgen voor een kader waarbinnen talent zich kan ontwikkelen. Wat is je strategie, wat vraagt dat? Waar sta je nu, waar wil je naartoe? Op basis van een maturity scan krijgen we goed beeld bij de huidige situatie. Dit kan zowel op afdelingsniveau als voor de gehele organisatie. Met deze resultaten in de hand maken we – vaak samen met HR en de business– een aanpak om te werken aan het verhogen van de competenties en mindset. Voor- en/of achteraf zetten we bijvoorbeeld enquêtes, interviews of scans in om resultaat meetbaar te maken. We maken (en begeleiden) een programma op maat om de transitie in te zetten en te werken aan gewenste resultaten.

“Digital Shapers heeft ons geholpen om digitaal talent beter te begrijpen, om als werkgever nog aantrekkelijker te worden. Met behulp van duidelijke aansturing verliep het project soepel. Met creativiteit, een kritische blik en boordevol energie hebben de Shapers gezorgd voor waardevolle inzichten. We zijn zeer tevreden met het resultaat van de samenwerking.”

 

Nadine Beister – HR Directeur bij HEMA