Change management

Technologie heeft geen waarde als het niet wordt gebruikt. Zonder de juiste toepassing, lopen we kansen mis en wordt het potentieel niet benut. Dit kan leiden tot hogere kosten door verkeerd gebruik of het verlies van motivatie, kansen en zelfs van medewerkers. Dat vraagt om een duidelijk beeld van de impact van de verandering. Wat betekent dat op individueel niveau voor elke medewerker en hoe faciliteer je hun transitie? Change Management gaat om de menselijke kant van de transitie; hun bereidheid mee te bewegen, kansen te zien en nieuwe werkwijzen aan te leren. Zij zijn het die de transitie tot leven brengen en kunnen versnellen.

Onze visie

Vaak ligt bij trajecten binnen organisaties de focus op de technische kant. Maar zie je mensen niet over het hoofd! Wat wordt er in de nieuwe situatie van hen verwacht? En hoe neem je ze daarin mee?

Om bij te dragen aan een verandering moeten medewerkers zelf ook de urgentie voelen en hun rol willen pakken. Goed leiderschap en de juiste sturing zijn daarbij essentieel. Een goede change managementstrategie vormt dus het draagvlak voor je verandering en biedt iedereen de handvatten om binnen de nieuwe situatie te floreren en zich te ontwikkelen.

Hoe wij jou helpen

We brengen de impact van de verandering op jouw organisatie en medewerkers in kaart en stellen actieplannen op. Denk hierbij aan het effectief inzetten van leiderschap, het betrekken van de (juiste) afdelingen, het afstemmen van de KPI’s en het stroomlijnen van de communicatie.

Je hoeft hierbij niet alleen te denken aan change management bij grote transformaties. Maar ook bijvoorbeeld als het gaat om het werken met nieuwe systemen of een innovatieproject goed laten landen in de organisatie.

We maken hierbij gebruik van bewezen change methodieken en modellen als PROSCI, ADKAR en Kotter, en onderzoeken samen wat het beste werkt voor jouw organisatie. We begeleiden bij het bepalen van de change aanpak, maar geven ook hands-on advies over hoe je de communicatie het beste kan vormgeven of welke rol leiders hebben in de verandering.

“Ik heb de samenwerking met Digital Shapers ervaren als een goede combinatie van digital én change management expertise. Strategische begeleiding aan de ene kant en hands-on ondersteuning aan de andere kant. Wij hebben hierdoor belangrijke stappen kunnen zetten in onze Digitale Transformatie.”

Maarten Mackaaij – Head of Sales Support bij ERIKS