Shaping Boels Rental

Project

Digital Change Management

Expertise

Inspiratie

Adoptie verhogen van nieuwe digitale platformen en tools.

Om te voldoen aan de veranderende wensen van de klant wordt er een nieuw digitaal platform ontwikkeld om o.a. de huurervaring te verbeteren. Wij helpen het Digital Solutions Team om de interne organisatie mee te nemen in de ontwikkeling van dit platform.

Aanpak

Een aantal elementen vormt de basis voor het digitale platform. Vanuit een procesanalyse op verschillende niveaus kijken we welke werkprocessen geraakt worden, wie de stakeholders zijn en gaan we in gesprek wat de impact is voor hen. Procesbegeleiding, communicatie, verwachtingsmanagement en behoeften ophalen staan centraal. Met de impactanalyse wordt een actieplan opgezet. Daarnaast bieden we hands-on ondersteuning.

Digitale transformatie

Resultaat

  • Impact matrix met concreet veranderingen per afdeling
  • Een communicatieplan gericht op verschillende doelgroepen en niveaus (organisatie- tot userniveau)
  • Een actieplan voor procesbegeleiding
  • Samenwerking met afdelingen om krachten te bundelen

“Digital Shapers heeft ons uitstekend geholpen bij het opstarten en de begeleiding van onze digitale transformatie. De gewenste digitale doelstellingen, de bedrijfscultuur en de organisatiestructuur werden goed eigengemaakt waarna obstakels voor verandering effectief werden aangepakt. Dit zorgde voor een soepele implementatie van de betreffende online domeinen. Een aanrader voor elke digitaal verandertraject.”

Björn Kreijen – Group Director Digital & eCommerce bij Boels