Inspiratiereis

Zie hoe anderen innoveren. Leer van de experts buiten en binnen je branche. Kijk in de keuken bij de koplopers en de uitdagers. Inspiratiereis als startpunt voor je (vernieuwde) strategie. We gaan niet naar Silicon Valley of China, maar vinden die inspiratie juist in Nederland.

Wat gaan we doen?

Stap 1. Inventarisatie thema’s

In twee sessies gaan we in gesprek over de actuele vraagstukken, trends en thema’s voor jouw organisatie. Wat is de huidige stand van technologie. Waar liggen kansen. Waar komen nieuwe toetreders vandaan en aan welke sector spiegel je je?

Stap 2. Samenstellen inspiratiereis

Wij maken een voorstel met sprekers en invalshoeken en de indeling van dagen en/of dagdelen. Voorafgaand aan de reis richten we een inspiratie hub in met artikelen, presentaties, podcasts, TED talks en video’s binnen de thema’s die we meenemen in de reis. We starten een app groep voor kennismaken, inspiratie en voorpret.

Stap 3.
De
inspiratiereis

We gaan op stap. In de fysieke variant spreken we af op een inspirerende locatie; een bruisend start-up verzamel gebouw, een Europese hoofdkantoor of het meest duurzame gebouw van Nederland. In de digitale variant ontmoeten we elkaar in de Inspiration Room. Een mix van topsprekers en ondernemers komt aan het woord. Er is veel ruimte voor interactie en reflectie.

Stap 4.
Recap en borging

Een week na de (laatste) inspiratie dag presenteren we een recap en de lessen van de reis. We vatten in een slidedeck de uitkomsten van de reis samen. En doen een aanzet voor ambities en waardeproposities. We ondersteunen bij borging, zodat het niet bij inspiratie blijft.

Wat levert het op?

Inspiratie

Inspiratie voor het leiderschapsteam voor de korte en lange termijn.

Versnelling

Een versnelling in de vorming of realisatie van je strategie 2025.

Inzichten

Diepere inzichten op de belangrijkste thema’s voor je bedrijf.

Actiegericht

We vertalen de opgedane inzichten naar concrete ambities en proposities.

Samenwerking

Een verdieping van bestaande of opstart van nieuwe samenwerkingen.

Scherpte

Inzicht in ecosysteem en de onderscheidende rol van jouw organisatie daarbinnen.

Heb je interesse?

Heb je interesse? We denken graag mee over de invulling voor je organisatie, neem contact op voor en intakegesprek.

“Reeds bewust van de kracht van een inspiratiereis, hebben we dit keer ervoor gekozen het onder leiding van Digital Shapers te doen. Ik ben erg te spreken over de professionaliteit en de verzorging tot in de puntjes. Hele interessante sprekers gezien en gehoord, goed gefaciliteerd, mooie locaties en door het afwisselende programma ontzettend geïnspireerd geraakt. Voor ons was het doel van de reis: verbinden. We hebben een aantal initiatieven bij thuiskomst opgepakt en nu weten we elkaar intern te vinden en te ondersteunen. Met elkaar in gemêleerd gezelschap op inspiratiereis gaan is echt een aanrader!”

 

Kim Bosman – Directeur Innovatie, Digitalisering en Technologie bij Woonstad Rotterdam