Shaping Enexis Netbeheer

Project

Digitale competenties

Vaardigheden voor succesvol Digitaal Asset Management in 2025.

Om goed in te kunnen spelen op nieuwe mogelijkheden van data en digitale technologie wil de afdeling Asset Management van Enexis haar medewerkers voorbereiden op de taken van morgen. Hoe ziet succes eruit voor hen in 2025 en wat is ervoor nodig om dit te bereiken? Digital Shapers begeleidde een onderzoek naar de digitale competenties bij Asset Management voor 2025.

digitale transformatie Enexis

Aanpak

Met een divers kernteam van Enexis hebben we de kaders voor het onderzoek bepaald. Op basis van interne en externe documentstudie, diverse workshops, sectoronderzoek, surveys en diepte interviews hebben we de cruciale digitale competenties gedefinieerd die nodig zijn om als asset manager succesvol te zijn in 2025.

Digitale transformatie

Resultaat

Op basis van ons onderzoek hebben we aanbevelingen gedaan voor concrete activiteiten en initiatieven om de kerncompetenties te ontwikkelen. Om goed aan te sluiten bij de behoefte van de medewerkers doen we dit op drie dimensies: door bewustwording te creëren; collega’s te activeren & enthousiasmeren en door skills & vaardigheden te ontwikkelen.