Digital Escape Room

Wil je kennismaken met nieuwe technologie, zoals kunstmatige intelligentie en augmented reality? Wil je oefenen met nieuwe manieren van werken zoals design thinking en datagedreven denken? Of wil je leren hoe je meer uit je huidige systemen kunt halen, zoals CRM en Chatbots? Creëer in spelvorm bewustwording op digitale thema’s. De Digital Escape Room wordt volledig afgestemd op het vraagstuk van jouw team en is uitermate geschikt voor een teamdag.

Creëer enthousiasme voor digitale technologie met de Digital Escape Room

Het concept van een Escape Rooms is wellicht bekend; aan de hand van verschillende opdrachten, puzzels en spellen ga je in teams een case oplossen. Wij passen zowel de case als de opdrachten aan op jouw realiteit, met als doel bewustwording creëren op belangrijke digitale thema’s of adoptie vergroten van nieuwe of bestaande systemen.

Wat ga je leren?

  • Via verschillende spellen maak je kennis met de digitale thema’s die wij vooraf gezamenlijk hebben bepaald
  • Na afloop van de spellen bespreken we de onderdelen. Welke digitale thema’s heb je ontdekt? Hoe zou je dat in je werk kunnen toepassen? Wat zou de meerwaarde daarvan zijn? En wat ga je ermee doen na afloop van deze workshop? In dit gesprek maken we de koppeling naar de realiteit.

Voor wie?

  • Voor teams die bewustwording willen creëren rondom digitale thema’s of adoptie willen vergroten van digitale systemen.
  • Voor alle kennisniveaus; van praktisch tot hoog opgeleid en van beginner tot meer ervaren.
  • Voor teams binnen één bedrijf, maar zeer geschikt om te organiseren samen met jouw ketenpartners

Het succes achter deze werkvorm

Nieuwe dingen leren vraagt om aanpassingsvermogen, en dat wordt vaak als spannend ervaren. Door nieuwe digitale thema’s in spelvorm én in groepsverband onder de aandacht te brengen, worden teamleden niet direct aangesproken op wat zij nog niet kennen of kunnen, maar gaan zij in teamverband de competitie met elkaar aan. Door het spelende karakter van de Digital Escape Room wordt de drempel om nieuwe dingen te leren verlaagd en wordt er een veilige en bovenal leuke leerervaring gecreëerd. Deze werkvorm biedt de perfecte start voor een groter programma of leertraject.

Benieuwd hoe wij de Digital Escape Room hebben vormgegeven voor Luchthaven Community Schiphol?

De Koninklijke Marechaussee heeft een onbemand stuk handbagage gevonden op Schiphol. De tas is vrijgegeven en afgeleverd bij Lost and found. We willen de bagage graag teruggeven aan de eigenaar en hebben jullie hulp daarbij nodig! De reiziger is te identificeren door middel van de handbagagetas. Dit is de start van jullie missie.

Nadat jullie de reiziger hebben geïdentificeerd kunnen jullie, door het verzamelen van informatie over de reiziger, de exacte locatie van de eigenaar van de bagage achterhalen. Zo weten onze collega’s van de marechaussee waar zij de bagage naartoe moeten sturen!

Volg de reiziger op zijn digital journey, los de clues op en open de kluizen. Laat de digitale innovaties je helpen om de exacte locatie van de reiziger te bepalen en te achterhalen wie het is.

Zorg jij er met je team voor dat de bagage zo snel mogelijk op de juiste locatie terecht komt?

Meer weten over de Digital Escape Room?

We denken graag mee over de invulling voor je organisatie, neem contact op voor een intakegesprek.

Ze kijken per situatie: wat specifiek nodig is. Zetten de mens echt centraal en zijn creatief in hoe ze nieuwe oplossingen laten ervaren.

Simone van Neerven – Innovation Director bij Vueling