Twin transition: Green & Digital

Verduurzamen of digitaliseren. Ze vechten vaak voor een plek bovenaan de agenda. Waarom niet verduurzamen én digitaliseren. Wij zien dat data gedreven werken en technologische ontwikkelingen een katalysator kunnen zijn voor een duurzame toekomst. Twin transition green & digital opereert dus op het snijvlak van twee transities waar zich de mogelijkheden bevinden technologie, infrastructuur en data ‘groener’ te maken. Met jarenlange ervaring in het versnellen van digitale transformatie en met veel kennis op het duurzaamheidsvraagstuk, kan Digital Shapers hier goed bij helpen.

Onze visie

Verduurzamen is noodzakelijk, voor de planeet, voor elke organisatie en onszelf. Maar, het gaat niet vanzelf en vaak niet snel genoeg. Een data gedreven manier van werken en technologie kunnen krachtige instrumenten zijn voor het realiseren van je groene doelstellingen. Door de twee transities te koppelen, kan je profiteren van de synergie, mits je de juiste basis hebt en een strategie waarin beide agenda’s efficiënt op elkaar aansluiten. Dat is een grote uitdaging voor organisaties die zich vaak op nieuw terrein begeven. Digital Shapers brengt niet alleen de kennis en de ervaring mee om de twee transities succesvol te koppelen, maar ook de juiste change managementstrategie voor jouw medewerkers.

Hoe wij jou helpen

Wij geloven in de enthousiasmerende kracht van snel resultaat laten zien. Daarom starten we klein en vanuit wat er al ligt. Dat is vaak meer dan je denkt. Veel organisaties zijn immers al langer bezig met verduurzamen, digitaliseren of allebei. Waar sta je nu en waar wil je naar toe? Vanuit hier kijken we wat nodig is en waar wij impact kunnen maken.

Tijdens een Inspiratiereis bijvoorbeeld leer je van experts binnen en buiten de industrie hoe zij duurzaam innoveren. We bespreken actuele vraagstukken, technologieën en kansen die relevant zijn voor jouw organisatie. Na afloop maken we tijdens een workshop de vertaling naar jouw organisatie en helpen we bij het maken van keuzes en het vinden van synergie bij lopende projecten. Met onze Impact Measurement meten we de voortgang en kunnen we consequent bijsturen.

Verfrissende aanpak, met continue slag naar praktijk. Mensen voelen zich onderdeel van het proces, krijgen zin in wat komen gaat.

Jan-Paul van den Bosch – General Director bij Mourik Holding