Space Innovation Battle

Wil je bewustwording en enthousiasme creëren over innovatie? In onze Space Innovation Battle nemen onze astronauten jouw team mee op ruimtereis. In een uur tijd ontdekken de deelnemers via verschillende spellen hoe we dagelijks profiteren van technologische innovaties uit ruimteonderzoek én hoe innovaties uit de ruimtevaart kunnen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering. Dit spel is zeer geschikt voor een teamdag.

Ga je met onze astronauten mee op ruimtereis?

  • Op elk ruimtevaartstation staat de deelnemers een spel te wachten waarin thema’s als innovatie, duurzaamheid en digitale transformatie centraal staan.
  • Tijdens de vlucht vertellen de astronauten je alle informatie die je nodig hebt om het spel te spelen. Je speelt in 2 teams tegen elkaar.. een race tegen de klok! Het team met de meeste punten wint.
  • Aan het einde reflecteren we samen. Zo begrijp je goed welke rol technologie speelt en hoe innovatie jouw dagelijkse leven en werk verandert.
Space innovation battle ds

Wat ga je leren?

  • Aan het eind van het spel is je innovatieve mindset vergroot.
  • Je begrijpt dat innovaties in de ruimtevaart een belangrijke rol spelen om (maatschappelijke) uitdagingen op aarde op te lossen.
  • We inspireren je met verrassende voorbeelden uit verschillende sectoren, nemen je mee in space race die er nu gaande is tussen tech iconen zoals Elon Musk, Jeff Bezos en Richard Branson en laten je out-of-the-box denken door je in contact te brengen met de mogelijkheden van technologische innovaties zoals robotisering en 3D printing.

Voor wie?

  • Voor teams die bewustwording willen creëren rondom digitale thema’s en innovatie
  • Voor alle kennisniveaus; van praktisch tot hoog opgeleid en van beginner tot meer ervaren.
  • Voor teams binnen één bedrijf, maar ook zeer geschikt om te organiseren samen met jouw ketenpartners

Space innovation battle

Het succes achter deze werkvorm

Nieuwe dingen leren vraagt om aanpassingsvermogen, en dat wordt vaak als spannend ervaren. Door nieuwe digitale thema’s in spelvorm én in groepsverband onder de aandacht te brengen, worden teamleden niet direct aangesproken op wat zij nog niet kennen of kunnen, maar gaan zij in teamverband de competitie met elkaar aan. Door het spelende karakter van de Space Innovation Battle wordt de drempel om nieuwe dingen te leren verlaagd en wordt er een veilige en bovenal leuke leerervaring gecreëerd. Deze werkvorm biedt de perfecte start voor een groter programma of leertraject.

Space innovation battle

Meer weten over de Space Innovation Battle?

Ben je op zoek naar een inspirerende invulling van je teamdag waarin het thema innovatie centraal staat? We denken graag mee en stemmen de workshop af op jouw specifieke wensen.

Ze kijken per situatie: wat specifiek nodig is. Zetten de mens echt centraal en zijn creatief in hoe ze nieuwe oplossingen laten ervaren.

Simone van Neerven – Innovation Director bij Vueling