#ShapingDigital

Een solide start maken met AI

11 juni  |  16:00 – 17:45 uur  |  Online

Hoe begin je als organisatie met het implementeren van AI? En wat voor impact heeft dit op jouw organisatie en collega’s? AI krijgt meer aandacht dan ooit, maar het is lastig om ideeën om te zetten in concrete toepassingen die echt de waarde en potentie tonen. Waar in de organisatie kun je het beste starten? En hoe neem je jouw medewerkers mee in deze verandering? 

Tijdens dit online #ShapingDigital-event gaan we dieper in op het opstarten en integreren van AI-initiatieven in de bestaande werkwijzen. We bespreken hoe je geschikte toepassingen identificeert, weloverwogen keuzes maakt over waar je op inzet, en wat er nodig is aan interne en externe resources voor AI-projecten. 

Een belangrijk aandachtspunt is het betrekken van medewerkers bij deze veranderingen. Want hoewel de technologie van groot belang is, zijn het uiteindelijk de mensen die het verschil maken. We kijken uitgebreid naar de impact van AI op jouw organisatie en delen praktische tips over het begeleiden van deze transformatie. 

  • Laurens Vreekamp is journalist, design thinker en auteur van The Art of AI. Hij deelt inspirerende voorbeelden van AI in de praktijk en gaat dieper in op hoe AI-toepassingen echt (zouden moeten) worden ontwikkeld en toegepast. 

  • Vervolgens gaat Marelle van Beerschoten in gesprek met een panel van bedrijven die hun ervaring met de implementatie van AI deelt. Onder andere Danny de Leeuw (CIO, Equans) en Eddie Meerveld (Enterprise Informationmanager, De Nederlandsche Bank) bespreken gemaakte keuzes, uitdagingen en leermomenten, en geven tips over hoe ze hun organisaties begeleiden in deze ontwikkelingen. 

Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan; het event is gericht op het uitwisselen van kennis en inspiratie tussen besluitvormers op directieniveau.

Benieuwd naar de eerste stappen of versnellers in AI-implementatie en hoe je jouw organisatie hierop voorbereidt? Wil je ook je eigen ervaringen delen?  

Doe mee op dinsdag 11 juni van 16:00-17:45u.   

Let op, deze sessie is online. 

Meld je aan door te mailen naar info@digitalshapers.nl