#ShapingDigital

Nut en noodzaak van data delen binnen én buiten de sector

10 november 2022  |  16:00 – 18:00 uur  |  Online event

Nut en noodzaak van data delen binnen én buiten de sector

Data, data en nog eens data. We kunnen er niet meer onderuit en soms lijkt het wel alsof we zijn overgeleverd aan de krachten van de big tech. Wie zich een beetje verdiept in nieuwe ontwikkelingen ziet dat data de brandstof is voor de innovatiemotor.

Grote technologische bedrijven als Google en Amazon maken al veelvoudig gebruik van data om hun diensten te verbeteren of te verbreden. Denk hierbij aan de zelfrijdende auto van Google of het herkennen van ziektes door Alexa van Amazon. Wat deze bedrijven gemeen hebben is dat ze op grote schaal data opslaan en vrijverkeer van data hebben. Dit levert ze een concurrentievoordeel op ten opzichte van de bedrijven die dit niet hebben.

Om innovatief te blijven zullen we moeten samenwerken met organisaties binnen én buiten de keten. Dat is precies waar wij het in de volgende editie van #ShapingDigital op donderdag 10 november over gaan hebben: Data delen. Waar loop je tegen aan? Waar liggen de kansen? En wat is nodig voor versnelling? Tijdens het online event gaan we hierover in gesprek met leiders van organisaties uit verschillende sectoren.